Over ons

Mr Serrarens staat u in de rechtszaal graag bij als het gaat om: familierecht, jeugdrecht, strafrecht. U wordt op deskundige wijze bijgestaan. Mr Serrarens voert een eenmanspraktijk waardoor de lijnen kort en persoonlijk zijn.

Over mij

Mevrouw mr V. C. Serrarens is opgegroeid in Middelburg. Zij volbracht haar rechtenstudie (titel scriptie: Strafrechtelijke aansprakelijkheid bij medische fouten) aan de Universiteit van Tilburg. In 2003 is zij als advocaat begonnen bij Van den Doel, Koole en van der Want advocaten in Middelburg. Aldaar heeft zij zich gespecialiseerd op het gebied van strafrecht, jeugdrecht en familierecht.

Kort na haar beëdiging tot advocaat won mr Serrarens de jaarlijkse pleitwedstrijd van het arrondissement Middelburg. Hierdoor mocht zij Middelburg vertegenwoordigen bij de Zuidelijke pleitwedstrijden in Breda. Een pleitwedstrijd waaraan de zuidelijke arrondissementen in Nederland en de Vlaamstalige Belgische arrondissementen deelnemen. Na 17 jaar onafgebroken in Belgische handen te zijn geweest ging de Schellenbach-troffee in 2004 met mr Serrarens mee naar Nederland. Tenslotte heeft zij in dat jaar mogen deelnemen aan de Nationale pleitwedstrijden in Utrecht. Sindsdien is het motto van mr Serrarens: "spreken is zilver, pleiten is goud"!

De tendens is dat advocaten zich steeds meer gaan specialiseren. Ook mr Serrarens heeft inmiddels specialisatiecursussen gevolgd. In 2007 heeft zij de specialisatieopleiding jeugdrecht bij het Eggens Instituut te Amsterdam gevolgd. In 2009 heeft zij een certificaat behaald aan het Willem Pompe Instituut te Utrecht voor de specialisatieopleiding strafrecht. Mr Serrarens is aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (www.vnja.nl) en de Vereniging van Strafrechtadvocaten (www.nvsa.nl). Mr Serrarens heeft jarenlange ervaring op het gebied van familierecht.

Mr Serrarens is twee jaar lang actief geweest binnen de Middelburgse Jonge Balie. Daarnaast heeft zij drie jaar lang deel uitgemaakt van de Jeugdrechtcommissie. Thans zit zij in het bestuur van de Strafrechtcommissie. Deze commissie vertegenwoordigt de balie en vergadert meerdere malen per jaar met de rechtbank, het openbaar ministerie, de reclassering en de politie.

Begin 2011 is mr Serrarens de uitdaging aangegaan om advocaat-ondernemer te worden.